Temakväll Fågelfotografering

Till vår temakväll om fågelfotografering hade vi glädjen att kunna bjuda in den kunnige fågelfotografen Tony Svensson.

Tony visade under kvällen många fina fågelbilder där vi som åhörare fick chansen att lära sig många nyttiga saker om våra svenska fåglar. Frågorna var många, inte minst vad de olika fåglarna heter.

I slutet av Tonys föredrag diskuterades det mer ingående hur man tar bra fågelbilder. Vad behöver man för kamera och vilka objektiv rekommenderas. Tony menar där att det inte alls behövs dyra grejor för att fånga fina fågelbilder. Det går bra med en billig systemkamera och ett teleobjektiv med brännvidden 300mm.

För att kunna komma riktig nära, rekommenderar Tony att man sitter i gömsle. Tony visade också bilder på hur olika gömslen kan se ut, både fasta och sådana som man lätt kan ta med sig. Tony berättade vidare vad man ska tänka på när man använder gömsle för att fåglarna ska komma riktig nära.

Som vanligt var temakvällen välbesökt och kanske har några av våra medlemmar lockats av fågelfotograferingens spännande värld.

Karlskrona Fotoklubb vill också passa på att tacka Tony Svensson för en intressant och trevlig temakväll om fågelfotografering.