Detta händer hos oss våren 2024!

Hos oss i Karlskrona Fotoklubb är alla välkomna som gillar fotografering, bildredigering m.m. och oavsett vilken utrusning man har.

Allt  från mobilkameror till avancerande systemkameror .

Kalendern uppdateras efterhand och extra aktiviteter kan dyka upp i flödet!

Mvh
Styrelsen

Skrolla nedåt för att se  fler kommande datum.


Aktiviteter våren 2024

18/1 18:00 Klubblokalen -Studion, Introduktion och fotografering

Vi sätter igång studion så alla kan prova på att fotografera med studioblixtarna för att känna sig rustade att själva hyra studion för egen fotografering. Ta med kamera och testa själva. Använder ni mobilen går det bra också. OBS! Anmälan!

28/1 11:00 Klubblokalen -Lightroom introduktion med Bo Svilling

En genomgång av Lightroom Classic funktioner med tyngdpunkt på funktionerna att hantera bilderna (Import av bilder, Val av bilder, Tilläggsdata (Exif data), Export av bildfiler, Skriva ut bilder, Databasens roll). OBS! Anmälan!

8/2 18:00 Klubblokalen -Föredrag med Ingmar Johansson Pressfotografi och visuellt gestaltande.

Ingmar har levt sitt liv som pressfotograf och vi får höra hur han tänker innan en bild om hur han på bästa sätt använder situationen för att bilden ska beskriva det som händer. OBS! Anmälan!

25/2 12:00 Klaipedaplatsen -Fast objektiv på stan

Efter förra årets uppskattade 50mm på stan, så får man i år använda vilken fast brännvidd man vill på en fotograferande stadspromenad. Valfria motiv. Efteråt samlas vi och fikar på Waynes på egen bekostnad.

7/3 18:00 Klubblokalen -Introduktion i mörkrummet

Vi testar på att framkalla en svartvit film i vårt eget mörkrum. OBS! Anmälan!

21/3 18:00 Klubblokalen ÅRSMÖTE

24/3 05:00 Skolan i Strömsberg -Morgonbilder. Anki har lovat visa sina bästa ställen för morgonfotografering i trakterna kring Strömsberg. Medtag stativ och eget fika.

4/4 18:00 Planering inför fotomaran samt bildvisning av Kenneth Gyllensting från Stockholms fotomara. Även förberedelse för söndagens Tranfotografering.

7/4 12:00-20:00 Tranor Samling vid EM-möbler, Angöringen.Vi fotograferar tranor vid Pulken-Åhus med Kenneth Gyllensting. Medtag teleobjektiv. Vi försöker åka gemensamt och delar bensinpengarna. OBS! Anmälan!

28/4 Orionstugan i Jämjö -Vitsippor i Ådalen. En klassiker att möta våren med vitsippor och annat man kan hitta i natursköna Ådalen.

4-5/5 Vårresa Småland / Islandshästar tävlar på travbanan i Tingsryd.

Vi har hyrt en stuga utanför Växjö för en övernattning så det blir två dagars fotografering. Separat program och pris kommer senare. Anmäl gärna intresse om ni vill följa med! Endast 8 platser. Hästfotograferingen ingår i resan men kan självklar göras separat om man inte har möjlighet att följa med på hela resan.

12/5 12:00 Fotomaran 2024 Anmälan 11:00 vid Wretmarks Foto –

26/5 12:00 Steneryds lövängar. -Natursköna Steneryd på Torhamslandet med sin mångfald av naturmotiv och blommor. Ger både möjlighet till macrobilder och landskapsbilder.

Med reservation för ändring

Studion finns som alltid redo för att hyras. Boka genom Wretmarks Foto för 60:- dagen.

Vid alla klubbkvällar finns det fika att köpa för 25:-

Anmälan till aktiviteterna sker via vår interna facebooksida eller mail till styrelsen@karlskronafotoklubb.org, detta för att vi ska kunna planera så att alla får ut det mesta av tiden

Med reservation för ändringar