Temakväll Porträttfotografering

Då förra höstens temakväll blixtfotografering var mycket uppskattad bland våra medlemmar, så följde Marcus upp med en ny temakväll som handlade om porträttfotografering. Till sin hjälp hade han den duktiga modellen Jonna från Karlshamn.

Temakvällen bestod i en serie praktiska demonstrationer där Marcus visade hur man kan få till olika typer av bilder genom att belysa modellen på olika sätt. Då Marcus anade att det skulle komma en hel del medlemmar och det skulle bli ganska trångt i vår lilla studio, så hade Marcus kopplat kameran direkt till sin bärbara dator. På så sätt kunde alla direkt se hur resultatet blev då han riktade blixtarna på olika sätt.

Vidare visade Marcus hur man kan få resultatet att variera genom att använda reflexskärmar eller på olika sätt använda den lilla blixten som i vanliga fall kan sätta på kameran. Marcus tog också upp vilka bakgrundsfärger som man kan ha när man fotograferar och hur man med små medel kan variera studiogolvets utseende.

Det här var en lyckad kväll som uppskattades mycket av fotoklubbens medlemmar och som inspirerade till fortsatt användning av vår studio.