Temakväll Blixtfotografering

Den andra temakvällen som Karlskrona Fotoklubb anordnade var blixtfotografering. Marcus Löfdahl, som var kvällens värd, har stor erfarenhet inom området då han ägnar mycket tid åt bröllopsfotografering och modellfotografering.

Marcus började med att gå igenom olika typer av utrustning och hur de används. Han gav också tips vad man ska köpa först och vad man kan vänta med, om man tänker börja med blixtfotografering.

Efter den teoretiska delen, flyttade vi över till Karlskrona Fotoklubbs studio för mer praktiska tips. Marcus tipsade om hur man kan använda klubbens blixtar, som t ex när det gäller blixtstyrka och hur de kan riktas för att modellen ska bli bäst belyst. Klubbens medlemmar fick också se att en extern ljusmätare är guld värd om man håller på med blixtfotografering.

Att det finns ett stort intresse för blixtfotografering inom klubben, var lätt att förstå då det kom många medlemmar till temakvällen. Medlemmar som stannade kvar för en stunds diskussion rörande blixtfotografering. Klubbens studio och blixtar kommer säkert bli flitigt använda i vinter