Du får bara en chans…

Den 24e februari höll Håkan Linder från Linder Media ett spännande föredrag om actionfoto med temat “Du får bara en chans”

Håkan berättade vad som är viktigt att tänka på när man fotograferar och filmar motorsport. Han visade bland annat en nyproducerad film som visar hur en filmproduktion går till – allt från insamlande av material från många olika kameror, intervjuer, klippning och sen färdig film. Håkan hade även med ett flertal av de olika kamerorna han använder som vi fick titta och känna på. Bakom kulisserna kan du se HÄR

håkan1

Förutom motorsport så fotograferar Håkan mycket konserter och liknande event så vi fick även se en hel del bilder från bland annat Melodifestivalen och Sweden Rock. Det var ett välbesökt möte och många nyfikna frågor.

håkan2

Makrofotografering

Den 22 April var det temakväll om makrofotografering.

Karl-Henrik och Håkan berättade om och visade utrustning för makrofotografering.

Tips gavs också på vad man ska tänka på och hur man kan förbereda  fotograferingen.

Helene Nilsson visade många av sina fantastiska makrobilder. Kvällen avslutades

med en fika.

Temakväll: Att filma med en kamera

Det var 15 kunskapstörstiga medlemmar som samlades när Håkan Nilsson höll i en temakväll som handlade om hur man filmar med en kamera man egentligen fotograferar med. Att ha videomöjligheter i sin kamera blir mer och mer vanligt, och det finns även inom det området en hel del man kan lära sig.

Temakväll: Studiofotografering


Mikael Månssons temakväll som handlade om studiofotografering var så populär att man fick dela gruppen i två och göra genomgången två gånger. Han berättade om och visade bland annat hur klubbens egna studioblixtar fungerar (alla Karlskrona fotoklubbs medlemmar kan ju hyra fotostudion, komplett med blixtar). Efteråt genomgången hade alla som ville möjlighet att prova på själva.