Temakväll: Systemkamerakurs del 3

Tisdagen den 24 januari höll Karl Henrik Meijer i en kurskväll med ”Vad gör jag om…” som tema. Det handlade huvudsakligen om  delarna ”Vad gör jag om ljuset är för svagt?, ”Vad gör jag om ljuset är för starkt?” och ”Vad gör jag om det dynamiska omfånget är för stort?”. Medlemmarna kunde under mötets gång plocka på sig mängder med tips om hur ISO fungerar, vad som kan vara bra att tänka på när man skaffar ett stativ, användningstips för blixtar, reflektorer, bländaröppningar, polarisations- och gråfilter, att lägga ihop flera bilder till en i Photoshop, exponeringsmätningar och histogram. Jag tror ingen gick därifrån utan att ha lärt sig minst en handfull nya saker.

Gunnar Eriksson visade upp och berättade om ett gråfiltersystem han använder som är från Cokin, klicka här för att komma till en sida som säljer dessa.
Webbsidan som Karl Henrik tipsade om där man kan läsa om olika objektiv och om hur bra de är heter SLR gear.