Karlskrona Fotoklubbs Fotomara

Den 20 augusti anordnade Karlskrona fotoklubb en fotomara. Orsaken till detta var att en fotoklubb från Göteborg, FK Pan, turistat i Karlskrona förra året och vi fick i uppgift att hålla en fotomara för dem, och det blev så trevligt och bra att vi ville testa det på ”våra egna”.

Sagt och gjort, det blev en lördag med väldigt vackert väder och precis sådär lagom varmt. Vi fick en karta över Trossö med områden utmarkerade. Det skulle tas 1 bild inom var och ett av dessa områden, och de skulle avbilda något som kunde beskrivas med det motto som hörde till varje plats. Till exempel så var ett av mottona ”torghandel i världsarvsmiljö” och platsen var stortorget. Det var många torghandlare ute så ingen behövde känna att just delen skulle bli klurig. När klockan blev 12, och vi varit ute och fotograferat och vandrat bland allt vackert i Karlskrona, så var det lunch. Vissa åt medhavd matsäck, vissa gick hem och åt, och några åt på restaurangen som ligger ovanpå Åhléns. Efter att ha ätit och laddat batterierna (inte bokstavligt menat) så var det dags för de resterande fotografierna, som också de tog knappt två timmar att ta.

Allt som allt blev det vars 8 bilder som lämnades in till tävlingsledaren klockan 15. Nu var det ingen tävling inblandad så ingen bedömning och poängsättning av bilderna kommer ske, utan bilderna kommer att användas till en bilddiskussion på månadsmötet i oktober. Eftersom det inte var en tävling så var det inte så hårt med själva fotograferingsmomentet heller; normalt ska alla bilderna vara tagna i en följd, det får alltså inte fotograferas några bilder mellan de bilderna man tänker lämna in, så man har bara 1 försök på sig att ta en bild. Men just den regeln gällde inte och man var fri att ta så många testbilder man ville. I oktober visar deltagarna upp bilderna dels direkt från minneskortet och dels, om man vill, redigerade.