På gång hos oss!

Planerade aktiviteter 2019

Planerade aktiviteter

Tänk på att hos oss kan man ha den utrustning man själv har tillgång till. Allt från mobilkamera till avancerad systemkamera. Hos oss i Karlskrona Fotoklubb är alla välkomna som gillar fotografering, bildredigering m.m.! Vi fyller på med mer aktiviteter i den mån vi kan.

28/10 – Photoshop, klubblokalen  kl. 18:00-20:00

Vi utforskar Bild och redigeringsprogrammet Photoshop.

I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

18/11 – Björnfotografering, klubblokalen  kl. 19:00

Kenneth och Gisela Gyllensting visar och berättar om fotografering från tio olika björngömslen vid finsk/ryska gränsen. Många bilder på björnar i olika miljöer och situationer samt tips på vad man ska tänka på vid björnfotografering utlovas!

26/11 – Studiofotografering fortsättning, klubblokalen kl. 18:00 – 20:00

Fortsättning i studiofotografering. Föranmälan krävs, max 8 personer per tillfälle.

I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

10/12 – Lussefika med bildvisning, klubblokalen  kl. 19:00

Lussefika med bildvisning. Vi visar lite bilder från årets aktiviter. Alla är välkomna att visa sin bilder. Inga krav på någon viss kvalite, tema eller så.  Att våga visa sina bilder kanske kan kännas jobbigt  men tänk på den positiva känslan man kan få att visa sin bilder och dela med sig hur man själv ser omvärlden genom objektivet! Ta med bilderna på USB-minne.

 

28/5 – Albinsson & Sjöberg  kl. 18:30-20:00 – OBS INSTÄLLT, nytt datum kommer

Gemensam aktivitet med Visit Karlskrona: InstaMeet på Albinsson & Sjöbergs två museipärlor, Porslinsmuseum och Bilmuseum. Njut av lite nostalgia och lär dig om inomhusfotografering på köpet! Det bjuds på fika.
Anmälan till styrelsen@karlskronafotoklubb.org

 

Har ni förslag och idéer på aktiviteter så kan ni maila dem till styrelsen@karlskronafotoklubb.org alternativt kontakta någon i styrelsen direkt via kontaktuppgifterna som finns här.

Genomförda träffar, 2019:

 

13/10 – Båtkyrkogården, Tjurkö  kl. 09:30

Samling vid Angöringen för samåkning för avfärd till Tjurkö. Det är en sträcka att gå för att komma fram till platsen. Tänk på att ta med grova skor och har man halkskydd kan det också vara bra att ha med sig.

Var och en ta med sig egen fika/mat och dryck.

I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

Ansvarig: Anders Ekenberg

 

14/10 – Lightroom, Hotell Conrad  kl. 18:00-20:00

OBS ny plats! Istället för i klubblokalen kommer vi vara på Hotell Conrad, V.Köpmansgatan 12.

Vi utforskar Bild och redigeringsprogrammet Lightroom.

I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

30/9 – Studiofotografering, klubblokalen kl. 18:00 – 20:00

En kväll med att få mer kunskap i studiofotografering. Föranmälan krävs, max 8 personer per tillfälle. I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

29/9 – Lyckebyån, tema strömmande vatten kl. 10:00

Vi träffas vid grillplatsen/bron  vid Marifors. Genomgång vad man ska tänka på vid fotografering av strömmande vatten och lite om säkerhet.

Glöm inte at ta med stativ. Om det är någon som inte har stativ så försöker vi lösa det.

Var och en ta med sig egen fika/mat och dryck. Finns möjlighet att grilla om man vill. Klubben står för grillkol.

I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

23/6 – Skärva naturreservat  kl. 18:00

Vi har tänkt att vandra en runda/leden på Skärva med  historiska intressanta omgivingar.

Var och en ta med sig egen fika/mat och dryck.

Samlingen på parkeringen vid Ekobutiken

Inget krav på anmälan, men gärna ett mail till styrelsen@karlskronafotoklubb.org om/när ni vet att ni kommer. I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

Skärva, se blider här!

11/6 – Saltö badplats 19:00. Sommargrill med kvällsfotografering. Solnedgång, porträtt i naturligt ljus och lite vad man känner för.

Vi brukar ju ha en sommaravslutning i början av juni  – i år har vi dock planer på att träffas lite regelbundet även under sommaren.

Så därför bjuder vi istället in till sommargrillning och fotografering av solnedgång den 11/6. Saltö badplats. Klubben står för grillgrejerna. Var och en tar med sig vad man vill äta och dricka om man vill det.

Inget krav på anmälan, men gärna ett mail till styrelsen@karlskronafotoklubb.org om/när ni vet att ni kommer. I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

Bilder, Saltö Badstand. Klicka här!

1/6 – Prideparaden

Färg, glädje, mångfald. Det finns så mycket vackert att fotografera under prideparaden. Vi träffas vid Stumholmsbron 14:30 för att fånga paraden när de passerar bron. De som är raska i fötterna kan genskjuta paraden igen vid Rosenfeldt och de som hellre rör sig i sakta mak kan genskjuta vid Ronnebygatan. Sammanstrålar igen på torget. Streetfotografering är en populär fotokonst, under en parad som denna kan man öva utan att det känns konstigt och “stalkigt”. Information om vad man kan tänka på när man fotograferar street ges innan tåget kommer.Inget krav på anmälan, men gärna ett mail till styrelsen@karlskronafotoklubb.org om/när ni vet att ni kommer. I samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

 

 

 

 

Bilder, Karlskrona Pride 2019. Klicka här!

 

14/5 – Blommande rapsfält – Aktivitet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Vi träffas kl. 19:00 på Augerums kyrkas parkering. Samåkning därifrån till ett rapsfält vid en liten smal väg i närheten. Hoppas på härligt kvällsljus!


Bilder från träffen:

Blommande raps

4/5 – Vernissage på Blekinge Museum 13:00

Jan Hindersson (medlem i Karlskrona Fotoklubb) är en av 4 som ställer ut bilder från Marocco där de volontärarbetat i vår.

17/4 – Studiofotografering, klubblokalen 18:00-20:00

Max 6 personer, anmälan krävs. Ta med kamera, det kommer finnas möjlighet att prova på. Efter träffen är man behörig att boka studion på egen hand. Vi går igenom grunderna, hur man ställer in kameran och blixtarna vid studiofotografering.

21/4 – Kosläpp på Björketorps gård

Per Brunberg på Björketorps gård har lovat oss en bra plats för fotografering vid årets kosläpp. Vi träffas kl.10:00, kosläppet är 11:00. Efteråt äter vi glass och går en fotorunda på området. Även denna träff är det bra om ni anmäler er i förväg så vi kan planera hur många fotografer vi behöver få plats med.

20 mars, klockan 19:00

Årsmöte

9 Januari, klockan 19:00

Mörkerfotografering.

6 Februari 19:00

Bilder på skrivbordet

2018

23 Januari, klockan 19:oo

Kvällsfoto med genomgång i klubblokalen, fotografering vid klockstapeln och fika i lokalen efteråt.  

13 Februari, klockan 19:00

Makrofotografering med teori och praktik i klubblokalen.

13 Mars, klockan 18:30

Årsmöte + grundläggande studiogenomgång

22 Mars, klockan 19:00

Christina har vernissage med sina fantastiska djur och naturbilder. Kyrkogatan 10B.

9 April, klockan 19:00 (obs måndag)

Vi träffas hos Ola på Wretmarks foto på Borgmästaregatan kl 19:00. Ämnet för kvällen är “Vad kan man göra med bilderna efter att de är tagna – istället för att bara låta dem ligga på en hårddisk nånstans”

22 April

Söndagen den 22/4 är det dags för vår första nybörjarträff! Alla är givetvis lika välkomna, men på nybörjarträffarna är det lägre tempo, enkla begrepp och bara fokus på att ha kul med kameran. Vi träffas kl. 15:00 vid Knösö Badplats. Ta med liten fika och bra skor att gå i.

25 April kl. 17:30 i klubblokalen

Terje Pedersen (turistchef) kommer till klubben och pratar om hur vi ska kunna samarbeta ännu mer med Visit Karlskrona för att folk i våra nätverk ska få upp ögonen för stan – och lokalbefolkningen för fotoklubben.

6 Maj – Vårutflykt till trädgårdsmässan i Wämöparken.

Vårutflykten går i år till Wämöparkens Trädgårdsmässa.
Vi träffas vid gångtunneln under infartsleden klockan 10:00. kommer ni i bil tänk på att trädgårdsmässan brukar vara väldigt välbesökt så det kan bli en bit att gå från bilen. Är du osäker på var vi ska träffas så finns karta med i utskicket.
Packa fikakorg eller nåt du vill grilla. Grill och kol står klubben för.

8 Maj kl 17-18 hos Stauns foto på Ekorrvägen 2

Patrik bevisar att det går att gå mot strömmen! Han har bara en liten studio som han oftast tar med ut till kund, han fotograferar i JPEG och använder inte Photoshop! Trots detta har han resebyråer och många andra företag som kund där de säljer hans vykort, brickor, tavlor mm. Kom och bli inspirerad! Medlemmar kommer också få specialpris på att trycka upp sina bilder på högkvalitets canvas.

Patrik beskriver företaget:
STAUNS FOTO har fotografen som kan hjälpa dig med allt från porträttfotografering, företagsfotografering, och landskapsfotografering. Vi jobbar alltid med kunden i fokus.
Vi har specialiserat oss på att ta fram våra bilder på olika produkter som exempelvis canvastavlor, vykort, magneter och brickor.
Vi har även en portabel studio som vi kan bygga upp i princip överallt där det finns tillgång till el.
Vårt kontor finns i Karlskrona.

20 Maj – kl 10:00 från Circle K

Dags för vår andra nybörjarträff! Denna gången åker vi lite längre – nämligen till Johannishus och Björketorps gård. Detta är en helt ekologisk mjölkgård när man förutom att klappa kossorna och gosa med kalvarna kan köpa fantastisk hemgjord glass. Packa gärna en liten fikakorg, men glöm inte pengar till glassen! Samåkning är att föredra då det är en bit att åka – vi samlas vid Circle K kl 10. och återsamlas på Björketorps gård ca 10:20.

Måndag 21/5

Fotorunda på stan. Samling i lokalen kl. 19:00, sen går vi gemensamt ner till hallbygget och fotograferar. Återsamling igen i lokalen för fika.

16 Juni – Lyckåleden

Tredje nybörjarträffen går längs Lyckåleden. Vi träffas på parkeringen vid Augerum kyrka klockan 15:00. Ta med fika, bekväma skor och ett glatt humör!

28 Juni – Sommargrill på Hajvar

Vi träffas på Hajvar (kör mot Hasslö) klockan 19, klubben står för grill och kol – var och en tar med vad de vill grilla.

Kör mot Hasslö, passera golfbanan. Hajvar var ligger ungefär mitt emellan Golfbanan och Hasslöbron på vänster sida. Kör över ett färister och när man kommer fram så ligger grillplatsen på vänster sidan nere vid den lilla viken.

30 September – nybörjargruppen träffas, Bo Lindberg leder träffen, vi träffas på Bubbetorps gård kl. 15:00. Ta gärna med lite fika.

2 Oktober kl. 18:00 Medlemsmöte i Bastasjö med grillning. Håkan leder träffen.

Bildbedömning 14/10

Tid : Söndagen den 14 Okt, klockan 14:30
Plats: Klubblokalen

Klubben har fått äran att bedöma bilder till Trekampen 2018.
Trekampen genomförs för 46:e gången i år och är en fototävling mellan Eslöv, Ystad och Vellinges fotoklubbar.

Bedömningen gäller svartvita påsiktsbilder med fritt motto.

Detta är ett utmärkt tillfälle att se andra klubbars bilder och öva på bildbedömning.
Dessutom att lära känna några andra av klubbens medlemmar lite närmare.

Mycket välkommen.

18 Oktober, klockan 17:00

Gemensam fotorunda, vi samlas vid Ankaret utanför Marinmuseum på Stumholmen.

28 Oktober, klockan 14:00 – nybörjargruppen träffas, Carolina Risberg Hansson leder träffen.

Vi träffas vid Orionstugan i Jämjö för gemensam fotorunda i Ådalens naturreservat. OBS vid dåligt väder ställs träffen in.

15 November, klockan 19:00

Ola Åkeborn håller föredrag.
Ämnen som berörs är bland annat redigering kontra retuschering och hur ett analogt tänk kan få oss att ta bättre digitala bilder. Klubblokalen.

22 November, klockan 16:30 ->

Städdag i klubblokalen – alla är välkomna att delta

5 December, klockan 19:00

Lussefika.

2019 – Genomförda aktiviteter

17/4 – Studiofotografering, klubblokalen 18:00-20:00

Max 6 personer, anmälan krävs. Ta med kamera, det kommer finnas möjlighet att prova på. Efter träffen är man behörig att boka studion på egen hand. Vi går igenom grunderna, hur man ställer in kameran och blixtarna vid studiofotografering.

21/4 – Kosläpp på Björketorps gård

Per Brunberg på Björketorps gård har lovat oss en bra plats för fotografering vid årets kosläpp. Vi träffas kl.10:00, kosläppet är 11:00. Efteråt äter vi glass och går en fotorunda på området. Även denna träff är det bra om ni anmäler er i förväg så vi kan planera hur många fotografer vi behöver få plats med.